fbpx
Inner Bliss traject

Me-time werd in 2017 verkozen tot tweede irritantste woord in Vlaanderen. Omdat het te pas en te onpas gebruikt wordt. Me-time is gaan wandelen met de hond. Me-time is een bad nemen. Me-time is wekelijks een yogalesje meepikken. Maar ook een hele dag netflixen.

Die me-time gebeurt ook enkel zondag of in jouw vrije tijd. Nog nooit heb ik gehoord dat me-time onderdeel was van een werkdag. En toch is die me-time belangrijk. Het is zelfs heel essentieel in jouw leven. En niet egoïstisch zoals het woord soms klinkt. Tegenwoordig wordt zelfzorg gebruikt als synoniem. Maar ook dat dekt de lading niet want een bad nemen zal maar een korte tijd bevredigend zijn. Net zoals één keer om de zoveel tijd naar de sauna gaan.

Het is alsof je zelfzorg moet gebruiken om te compenseren voor alle andere momenten in je leven. Zo die momenten waar je dingen doet tegen je goesting, waar je in het rood gaat en vooral meedraait op de snelheid van de wereld. De kracht zit er hem in om jouw zelfzorg duurzaam te maken. Zodat het géén quick fix is maar een long term investment.

Maar hoe maak je jouw me-time duurzaam?

De kracht van rituelen

Rituelen bestaan al sinds mensenheugenis maar het zijn juist die kleine dagelijkse rituelen die een rustpunt kunnen vormen voor jou. Op die manier creëer je structuur en balans in jouw leven. Zo kan iets heel simpel als tanden poetsen een ritueel worden. Het ritueel moet je herhaaldelijk doen want anders blijft het gewoon een dingetje dat je doet. Maar het is pas als je een bepaalde intentie aan de gewoonte geeft zodat het een ritueel wordt. Zo kan je tijdens het tanden poetsen een positieve affirmatie herhalen. Bijvoorbeeld: ik laat vol trots zien wie ik ben en wat ik kan.

Investeer in persoonlijke groei

Hoeveel geld spendeer jij aan een nieuwe rok? Of aan jouw schoonheidsspecialist? Ik heb al mijn uitgaven in 2020 hiervan eens opgeteld. Ik gaf 1289 euro uit aan kledij en schoonheidsproducten. Dat is echt zot veel nu ik het zo samengeteld zie. Ik daag jou uit om eens hetzelfde te doen! En toch vind jij misschien een coach van 300 euro te duur. Zelfs aan een online traject of inspirerend boek zou je geen cent besteden. En toch moet je dit zien als een investering in jezelf. In jij die kan groeien als persoon. Jij die meer rust en zelfvertrouwen ervaart. Jij die door stil te staan, vooruit geraakt. En dat op lange termijn. Want die rok of dat schoon kleedje hangt gewoon in jouw kast en als je het draagt is het gevoel van vreugde de eerste keer hoog, maar daarna niet meer want dan is het nieuwe eraf. Terwijl die investering in persoonlijke groei juist een lifechanger kan zijn. Je kan ervoor kiezen om elke dag te doen wat je graag doet. Of je kan kiezen voor een volle kleerkast. Wat kies jij?

Bewustwording van jouw signalen

Duurzame zelfzorg creëer je door jou heel bewust te zijn van wat je lijf jou vertelt. Het lichaam is zo intelligent en communiceert eigenlijk constant met jou. Maar we zijn een kei in die signalen te negeren. Het hoofd gaat maar door en door. Omdat je sterk wil zijn voor je kinderen en partner. Omdat je niet wil toegeven aan jouw kwetsbaarheid. Omdat je zorgen voor de andere belangrijker vindt als voor jezelf. Omdat je jouw gekmakende gedachten heer en meester laat zijn van jouw hoofd. HALT. STOP. Zet lichaamsbewustzijn in als ritueel. Neem elke dag de tijd om even bewust te ademen. Misschien kan je zelfs meditatie of yogahoudingen toevoegen aan jouw dagelijks ritueel.

En toch blijft duurzame zelfzorg een uitdaging.

Het is niet gemakkelijk om lichaamsbewustzijn, persoonlijke groei en dagelijkse rituelen in te passen in jouw overvolle agenda.

Bovendien kan het ook heel confronterend zijn, zo dicht bij jezelf staan om te luisteren en voelen. Daarom kies je heel vaak om uren te scrollen of te netflixen want dat gaat veel gemakkelijker. Maar waar draait zelfzorg dan echt om?

INNER BLISS in jouw leven brengen.

Je goed voelen. Je goed voelen over jezelf en wat je doet. En dat is meer dan alleen maar elke dag positief en vreugdevol zijn. Dat gaat ook over het toelaten en omgaan met verdriet, boosheid en teleurstelling.

In mijn volgende blog vertel ik jou graag meer over wat INNER BLISS jou oplevert.

Wil jij graag meer voor jezelf zorgen maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpt mijn online cursus INNER BLISS jou beslist verder. Of doe meteen de gratis inner bliss scan om te weten of jij op dit moment wel genoeg aandacht aan jezelf besteed.

Hoe vorm je me-time om tot iets duurzaam?