fbpx

Ik ben nieuw hier. Hoe ziet een les flowyoga eruit?

Een les flowyoga duurt altijd 75 min. We starten met een kort moment van intunen, gevolgd door een ademhalingsoefening. We warmen het lichaam langzaam op voordat we overgaan op de dynamische, versterkende en balanshoudingen. Naar het einde toe volgt de cooling down gevolgd door een deugddoend rustmoment. We sluiten de les altijd af met een kopje thee. We raken ook steeds verschillende thema’s aan. O.a. vertrouwen, uit de comfortzone, maan, hart openen, groeien, krachtig worden,…

Wat moet ik meenemen naar de les?

Gemakkelijk zittende kledij, een flesje water en jouw glimlach. Yoga wordt gedaan op blote voeten. Al het nodige materiaal (o.a. yogamatje) is aanwezig om volop te genieten van jouw yogales. Het is aan te raden om iets warms (sokken, sweater,…) mee te nemen om je warm te houden op het einde van de les.

Waar gaan de lessen door?

De lessen gaan door in de yogastudio te Lokeren.

Ik wil graag een les volgen. Wat moet ik doen?

We gebruiken het online reservatiesysteem Momoyoga. Eens ingeschreven kan je ook de App gebruiken.

Ga naar het lessenrooster, klik op de Boek nu link naast de desbetreffende les. Er opent zich een nieuw tabblad waar er gevraagd wordt om je in te loggen met jouw account. Als je nog geen account hebt, klik je in de rechterkolom op Klik hier om je in te schrijven. 

Eens je bent ingelogd of ingeschreven bent, kan je een les boeken. Na het boeken wordt er gevraagd om een proefles, losse les of beurtenkaart aan te kopen. Maak je keuze hoe je deze wil betalen: cash of via overschrijving. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail met alle details van jouw geboekte les.

Ik heb een les geboekt maar kan niet komen. Wat moet ik doen?

Je kan jouw ingeboekte les nog kosteloos annuleren 48u voor de start van de les. Daarna wordt er een beurt aangerekend.
Zoek je les online op het lessenrooster en klik op ‘Uitschrijven‘.

De les is vol, kan ik nog meedoen?

Als de les vol is, kan je jou inschrijven op de wachtlijst.
Ga naar het lessenrooster, klik op de wachtlijst link naast de desbetreffende les. Je ontvangst automatisch een mail wanneer er een plaatsje vrijkomt in de les.

Hoe betaal ik?

Betalen kan via online banking of via overschrijving op onderstaande rekening.

IBAN: BE11 7360 5749 0348

Ik kan niet inloggen op Momoyoga

Indien je weet met welk e-mailadres je ingeschreven bent, kan je zelf opnieuw je wachtwoord opvragen door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’ onder de inloggegevens. Je ontvangt automatisch een e-mail met de vraag een nieuw paswoord aan te maken.

Ik heb lichamelijke klachten (hernia, rugpijn, nekpijn,…). Mag ik yoga doen?

Overleg eerst met jouw arts. Yoga kan jouw klachten helpen verlichten. En toch is het belangrijk te laten weten aan de lesgever wat jouw klachten zijn. Sommige houdingen werken helend. Bij andere houdingen doe je beter een variatie omdat deze gezonder is. Aangezien de flowyoga gegeven wordt in kleine groepjes, word je altijd persoonlijk begeleid.

Ik ben zwanger en wil starten met yoga. Kan dit?

Ja, je mag zeker yoga doen tijdens jouw zwangerschap. Afhankelijk van in welk trimester je bent, worden de houdingen voor jou aangepast tijdens de les.

Ik ben herstellende van een burn-out. Is yoga goed voor mij?

Absoluut! Yoga is niet zomaar een sport en opeenvolging van houdingen. Je leert verschillende ademhalingsoefeningen die je helpen bij stress situaties. Ook de thema’s die we aanraken in de les kunnen je helpen bij jouw herstel. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat yoga stress vermindert.  
Ons aanbod, ondersteunt zelfontplooiing en kan een begeleiding zijn naar bewustzijn, maar de lessen zijn niet bedoeld als vervanging voor medisch advies, diagnose of behandeling.