fbpx
Waarom Yoga gelukkig maakt

En dat zowel op als af je matje.

De Indiërs wisten het duizenden jaren geleden al: Yoga brengt geluk. Het wordt tijd dat wij dit ook inzien.

Toen ik enkele jaren geleden na een proefles yoga naar huis reed. Wist ik niet wat me overkwam. Plots stond ik aan mijn voordeur. Zonder te beseffen hoe ik daar geraakt was. Een ontspannen en gelukzalig gevoel overheerste. Er was een ongekende innerlijke kracht waarmee ik heel de wereld aankon.

Pas later begreep ik waarom yoga me zo gelukkig maakt. Hieronder vind je de voornaamste redenen:

Bewustwording

Dankzij yoga ervaar je meer voeling met je lichaam en je geest. En dus met jezelf. Door het uitoefenen van asana’s, houdingen, ga je op zoek naar je grenzen. Eens je die gevonden hebt, kan je jouw grenzen verleggen. Asana’s kunnen echt een uitdaging vormen. Ga deze uitdaging aan. Maar wees altijd lief voor jezelf. Respecteer je grenzen. Geef jezelf de tijd om te groeien.

Flow

Tijdens yoga ben je zo gefocust op je ademhaling, de houdingen,… dat je alles om je heen vergeet. Natuurlijk kunnen er altijd gedachten bij je opkomen. Ga er dan niet verder op in. Probeer ze vanop een afstand te observeren. Voor je het weet ben je alweer met een andere houding bezig. En zijn je gedachten weggesmolten zoals sneeuw voor de zon. Deze bevlogenheid ervaar je ook door te gaan sporten. Maar als yogi of yogini (beoefenaar van yoga) leef je in het nu en ga je helemaal op in het moment.

Verbondenheid

Yoga zorgt voor meer verbondenheid met jezelf. Maar ook met anderen! Je ontmoet gelijkgestemden. Gaat samen op in het moment. Ook je verbinding met je yogadocent is belangrijk. Er moet een klik zijn. Alleen op die manier kan hij of zij jou inspireren en leiden naar een gelukzalig gevoel.

Stress

Je kent het misschien wel. Als je stress of angst ervaart, stop je even met ademen. Op jouw yogamat kan je dit ook tegenkomen. Als je in een ingewikkelde houding staat, heb je de neiging om je adem tegen te houden. Daarom komen er ook ademhalingsoefeningen aan bod tijdens yoga. Deze oefeningen kan je gemakkelijk toepassen bij stress in je dagelijks leven. Oh en had ik al gezegd dat je volledig tot rust komt?

Energie

Na een yogales barst je van de energie. Je hebt tijd aan jezelf geschonken. Je hebt je lichaam en geest gevoed. Je voelt je klaar om de hele wereld aan te kunnen.

En neen je hoeft helemaal niet lenig of krachtig te zijn om yoga te beoefenen. Yoga is een proces. Je moet jezelf tijd gunnen om deze voordelen te ervaren.

Mijn doel is nog steeds om jou te helpen in jouw zoektocht naar geluk. Ik kan dus niet anders dan jou hetzelfde gelukzalig gevoel te laten ervaren na een yogales.logo_geluksvlinder_no_typo

Vanaf september start ik met het geven van Flowyoga.

Heb je interesse? Reserveer dan zeker jouw matje!

Namasté,

Selina

Waarom Yoga gelukkig maakt