fbpx
Geluk en verdriet gaan hand in hand

Alles goed?

Hoeveel keer per dag krijg je deze vraag?

En hoe vaak antwoord je: ja hoor, alles in orde

Maar wees eens eerlijk. Alles is wel heel veel hé?

100% gelukkig zijn, bestaat niet. Naast alle prettige dingen heb je ook kleine zorgen. Of grote zorgen die je verdrietig maken. Hoe je het draait of keert. In groots geluk schuilt er verdriet. In elk verdriet zit er een sprankeltje geluk. Beiden halen namelijk hun kracht en energie uit één en dezelfde bron: de liefde.

Of zoals Khalil Gibran het ooit zei:

“Kijk als je verdriet hebt opnieuw in je hart en je zult zien dat je in werkelijkheid huilt om wat eens je grootste verrukking was”

Om gelukkig te zijn, moet je verdriet kunnen verwerken. En dat heeft tijd nodig. Onderstaande stappen helpen je hierbij.

Acceptatie

Waarom ik? Hoe vaak ben je op zoek naar het antwoord hierop? En toch is het een vraag waar je nooit een antwoord op zal krijgen. Hoe kwaad, hoe onzeker, hoe verdrietig je ook bent. Je zal de werkelijkheid moeten accepteren. Dit zowel rationeel als emotioneel.

Toelaten

Hou je sterk! Dikwijls is dit het advies van je naasten. Maar verdriet toelaten doet ook deugd. Daar is helemaal niets mis mee.

Aanpassen

Verdriet gaat vaak gepaard met een veranderende situatie. We zijn allemaal routinebeesten. Dit is dus best angstig! Geef jezelf de tijd om je aan te passen. Dit gaat niet van de ene dag op andere.

Creatie

Uiteindelijk kom je op een moment dat je het verdriet een plekje hebt gegeven. Het moment dat je de draad van het leven terug oppikt en verder gaat.

En denk er vooral aan: tijd heelt alle wonden.

Liefs,

Selina

Geluk en verdriet gaan hand in hand