fbpx
blog geluk lokeren

Halfweg

Zover zit ik al in mijn zwangerschap

Halfweg vol verwondering

Ik sta er nog steeds van versteld hoe vanuit twee verschillende cellen zo’n wonder kan groeien. Hoe je lichaam perfect weet welke hormonen hij naar waar moet sturen. Welke boodschappen die hormonen moeten overbrengen (hello borsten) en in welke volgorde dit moet gebeuren.

Best een intense periode voor mijn lichaam.

Maar ook voor al mijn gedachten want hoe intelligent het lichaam ook is. Tegelijkertijd is het oh zo kwetsbaar. Voor je het weet gebeurt er iets fout. Je weet niet altijd hoe of waarom… gewoon het gebeurt. Met jou.

Als yogadocent zie ik heel wat mogelijkheden van het menselijk lichaam. Hoe bewust ademhalen kan verbinden. Hoe versterken, stretchen en balanceren spanning kan weghalen.

O zo schoon.

Maar ik zie ook de kwetsbaarheid. Yogi’s die plots niet meer komen opdagen… enkele woorden en schrijfsels later hoor ik… een blessure, een epilepsie, een hersenbloeding, een miskraam,…

Plots mag het even niet. Plots weet je niet of diezelfde mogelijkheden als voorheen ooit nog gaan lukken.

En toch schrijf ik dit voor mijn lijf want ik ben dankbaar voor elke mogelijkheid, elk moment dat het er is en dat het nog kan. Want voor je het weet kan dit alles in één vingerknip voorbij zijn.

Dus mogen we onszelf eens wat liever zien alsjeblief en dankbaar zijn voor wat er is?

Ik geef toe, ik heb het er soms ook moeilijk mee. Maar vandaag ben ik fier op mijn vrouw-zijn.

Veel Liefs,

Selina

Krachtig & kwetsbaar lijf