fbpx
Ga voor meer dagdroom-momentjes

Hoe lang is het geleden dat je de tijd had om te dagdromen?

Starend uit het raam van de trein? In de rij aan de kassa?

Misschien is het al eeuwen geleden? Of deed je het gisteren nog?

Dagdromen is gezond. Want hoe meer je het doet, hoe beter het is voor je brein.

170223-Gezondleven-Dagdromen

Creatief

Door veel te dagdromen word je creatiever. Denk maar eens aan de plaatsen waar je jouw oplossing vond voor een probleem. Op het toilet. In de lift. Aan de bushalte. Ga dagdromen en ontdek je creativiteit.

Relax

Een dagdroom hebben is het ideale moment voor je brein om te kunnen rusten. Je brein heeft dan de tijd om alle binnenkomende informatie te verwerken en te archiveren. Soms ben je gefocust maar glijden je gedachten af naar andere dingen. Het brein doet dit bewust om te ontspannen. Ga dus maar gerust eens wat langer dagdromen. Zo kan je brein op onverwachte momenten je gedachten niet afleiden.

Gevaar van de smartphone

Het is een heel handig ding! Maar we kunnen niet meer zonder. In plaats van op het toilet te dagdromen zijn we aan het liken, sharen, chatten,… Niet alleen een smartphone maar ook andere digitale apparaten zoal de TV kunnen een storende factor zijn. Heb je nood aan rust? Schakel je apparaten uit.

We moeten dus bewuster omgaan met onze tijd voor te dagdromen.

Hoe kan je dit doen?

  • Je smartphone wat meer in je broekzak laten zitten
  • Kleine routinetaken inlassen waar je brein niet veel aandacht voor nodig heeft. Vb: was opvouwen, afwassen, gras afrijden
  • Zet een streepje muziek op als dit relaxerend werkt voor jou.

I try to maintain a healthy dose of daydreaming to remain sane – Florence Welch

Veel liefs,

Selina

Ga voor meer dagdroom-momentjes