fbpx
In 5 stappen naar meer verbondenheid

Wanneer was de laatste keer dat je nog eens goeiedag zei tegen een vreemde?

Of oogcontact maakte met een vreemde?

Wat bracht dat me jou teweeg?

Ja hoor! Een instant geluksgevoel.

Dit komt omdat je jezelf verbonden voelt met de ander. Je kan iets betekenen. En dat maakt gelukkig.

Maar hoe doe je dat nu “je verbinden met anderen”?

1.       Zet de eerste stap

Heb het lef om de eerste stap te zetten. Stap even uit je comfortzone. Ik weet het, het is er gezellig maar doe het nu toch. Het doet zoveel deugd. Ik stond eergisteren mijn plaats in de trein af aan een oudere man. Je voelt zijn dankbaarheid je lijf binnenstromen.

2.       Wees open en eerlijk

Stel jezelf open voor de andere. Misschien ontdek je wel gezamenlijke interesses. Of blijk je in dezelfde straat te wonen. Je openstellen zet het maken van een eerste stap kracht bij.

3.       Maak oogcontact

Kijk in de ogen van de andere. Niet net boven de wenkbrauwen maar diep in de ogen. Als je oogcontact maakt, laat je aan de andere weten dat je hem hebt gezien. En dat je dus open staat voor verbinding.

4.       Glimlach

Lachen is gezond! En terwijl je dat doet komt er in je hersenen de stof endorfine vrij. Endorfine maakt komaf met je stresshormonen en geeft je een gelukzalig gevoel. Bovendien straalt een glimlach uit dat je open staat voor contact met anderen.

5.       Denk positief

Ga altijd uit van een positieve gedachte. ‘What you focus on, is what you get’. Positief denken is positief handelen.

Met deze vijf stappen geraak je al goed op weg naar meer verbondenheid. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden. Deel je tips gerust hieronder.

En nu actie.

Geef deze week extra aandacht aan verbondenheid met anderen. Spreek minimum 5 vreemden aan. Al is het maar een goeiedag aan de kassierster of tegen de buschauffeur.

Veel succes!

Liefs,

Selina

In 5 stappen naar meer verbondenheid