fbpx
Accepteer jouw bloemencyclus

Bloemen

*

Ze blijven me fascineren. Als kind kreeg ik bij een bezoek aan de bloemenwinkel altijd de leftovers mee. Ze namen steevast een prominent plekje in op de vensterbank in mijn slaapkamer.

Had ik toen geweten dat ze me wouden leren dat alles tijdelijk is dan had ik er beter zorg voor gedragen. Hun inzicht was lifechanging voor mij. Hoe?

Klein zaadje

Bloemen accepteren dat alles tijdelijk is. Ze beginnen als klein zaadje, groeien, bloeien en sterven. MAAR ze maken ook plaats voor iets nieuws. Dankzij water en het zonlicht kunnen ze groeien zodat ze tijdens hun bloei duizenden nieuwe zaadjes omarmen. Zaadjes, … die ze loslaten vlak voor ze heen gaan. En deze duizenden zaadjes gaan op hun beurt terug groeien, bloeien,… Wat een mooie cyclus!

Misschien herken jij deze cyclus ook in jouw leven?

Jouw lichaam groeit, bloeit en gaat uiteindelijk vredig heen. Je zal het -net als mij- niet altijd leuk vinden dat er een rimpeltje bijkomt of dat er iets minder gemakkelijk aanvoelt in je lichaam. Wat zou de bloem daarvan denken? Niets … die denkt gewoon: ik kan mijn zaadjes straks loslaten. Zie het zaadje als jouw betekenis dat je hebt in de wereld. Voor je kinderen, vrienden, huisdieren,… Hun herinneringen aan wat jij voor hen betekent, leven oneindig lang mee. Bovendien geven ze deze ook verder door aan anderen.

Ups & downs

Ook gebeurtenissen in jouw leven volgen deze cyclus. Denk maar aan die ups & downs. Deze beginnen, zetten zich een tijdje voort maar zullen uiteindelijk ook eindigen. Om plaats te maken voor iets nieuws.

Ik heb geleerd om deze cyclus te accepteren en er mij meer bewust van te zijn. Wat heeft het mij exact opgeleverd?

  • Ik ben minder stressy want ik zie de situatie als iets tijdelijk en veranderlijk
  • Ik probeer echt bij alles een positieve mindset te hebben. Niet simpel! Ook voor mij niet maar hé altijd bloemen in huis hebben, kan helpen als reminder.

Stel jouw bloemencyclus eens voor ogen. In welk deel van de cyclus bevind je jou? Hoe zou jij water en zon kunnen toevoegen aan jouw cyclus zodat ook jij kan groeien?

Veel liefs,

Selina

Accepteer jouw bloemencyclus