fbpx
10 acties voor een gelukkiger leven

Vandaag is het hoogmis voor alle geluksvinders! Het is internationale dag van het geluk. Eindelijk beseffen de wereldleiders dat gelukkige mensen voor een betere wereld zorgen. Maar liefst 28% van de Belgen zijn niet gelukkig. Dat is bijna 3 op 10! Samen met de UN droom ik groots! Want ik wil dit percentage verlagen. Daarom deel ik hieronder 10 acties die jou helpen om gelukkiger in het leven te staan.

Giving

Doe iets voor anderen. Anderen gelukkig zien en een feel good momentje bezorgen doet jezelf enorm veel deugd. Dat hoeft niet veel geld te kosten. Soms helpt luisteren naar de andere je al aardig op weg. Maak vandaag iemand aan het lachen!

Relating

Verbind je met andere mensen. Een sterke band met je familie of vrienden is waardevol. Ze ondersteunen je, geven liefde en doen jou groeien! Zij geven jou het gevoel dat je ergens bij hoort! Versterk vandaag de band met wie voor jou belangrijk is. Bel die vriendin op die je al lang niet meer gehoord hebt. Of maak een connectie met iemand die je niet kent.

Exercising

Draag zorg voor je lichaam. Een goede gezondheid heeft een positief effect op je geluksgevoel. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen, gezond te eten en veel te slapen. Je krijgt een energieboost en je houdt je lichaam gezond. Ga vandaag voor meer energie. Zet je prullenbak aan de andere kant van jouw bureau of stap een bushalte vroeger uit dan gewoonlijk.

Awareness

Leef mindful! Het is belangrijk om bewuster in het nu-moment te staan. Dit zorgt ervoor dat je minder aan het verleden denkt en je ook minder zorgen maakt voor de toekomst. Mediteren kan je hierbij helpen. Zet je vandaag even apart, sluit je ogen en kom in het nu.

Trying Out

Blijf leren. Nieuwe dingen uitproberen geeft je meer ideeën. Je blijft geïnteresseerd en betrokken. Soms heb je schrik om iets nieuw te proberen. Maar als je het niet kent en niet weet welk gevoel het je geeft, waarom het dan niet eens proberen? Doe vandaag iets nieuws. Eet eens insecten. Volg een andere route naar je werk of lees een nieuw magazine.

Direction

Stel voor jezelf doelen. Een doel hebben, motiveert je en geeft je leven een richting. Je doel moet uitdagend genoeg zijn maar ook bereikbaar. Want een onbereikbaar doel geeft je alleen meer stress. Neem vandaag de eerste stappen naar je doel. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals je inschrijven voor een opleiding maar ook jouw doel bespreken met jouw dierbaren. Hun betrekken in jouw doel zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat.

Resilience

Neem een stapje terug. Jouw veerkracht draagt bij aan jouw geluk. Het is de kracht die je nodig hebt om na ongelukkige momenten terug op te veren. De manier hoe je reageert op deze situaties kan ervoor zorgen dat je sneller rechtop staat. Of juist niet. Ervaar je moeilijkheden? Vraag vandaag dan hulp zodat je minder draaglast ervaart.

Emotions

Doe wat goed is en focus op het positieve. Een optimistische blik op het leven hebben maakt jou gelukkig. Bekijk vandaag het leven eens door een roze bril en merk de dingen op die je goed doen voelen.

Acceptance

Wees lief voor jezelf. Niemand is perfect en toch vergelijk je jezelf maar al te vaak met anderen. Want die andere heeft een mooier huis, een knapper uiterlijk en een betere job. Jezelf accepteren hoe je bent, zorgt voor meer veerkracht en levensvreugde.

Meaning

Wees de schakel in de ketting. Be part of something bigger! Van iets groot deel uit maken, geeft je een supergoed gevoel. Jij draagt bij aan het doel van het groter geheel. Je bent uniek en maakt wel degelijk een verschil!

Misschien had je tijdens het lezen van deze 10 acties een gevoel van herkenbaarheid. Zo van “hey, dat heb ik gisteren net gedaan”. Dat is super! Je bent goed bezig en dat is belangrijk om te weten! Je maakt wel degelijk een verschil door deze tien actie toe te passen in je dagelijks leven.

Veel liefs,

Selina

 

 

 

10 acties voor een gelukkiger leven