fbpx
Grenzeloos Geluk

Iedereen in de wereld kiest om gelukkig te zijn. En daar hoef je geen dure coachingsessies voor te betalen of duizenden boeken te lezen. Want de mooiste dingen in het leven zijn gratis. Zoals de zon op je snoet, een lekker kopje thee of een liefdevolle knuffel. Het is meer een kwestie van er op dat moment met volle teugen van te genieten.

Geluk is grenzeloos. Van andere culturen valt er veel te leren over geluk. Hieronder mijn top drie geluktips!

Lagom

Een vrije vertaling van dit Zweedse woord is ‘niet te veel, niet te weinig’ – ofwel ‘precies genoeg.’ Dit is een geluktip dat je op ALLES kan toepassen. Het eerste waar je misschien aan denkt is jouw voeding. Het is altijd een uitdaging om die grens van ‘precies genoeg’ te vinden. Je hoeft vooral niet te streng te zijn voor jezelf. Maar je moet je ook niet laten gaan. Lagom kan je ook toepassen op jouw hoeveelheid beweging, jouw stresslevel, je online leven enzovoort. Het is de gulden middenweg in het genieten van de juiste hoeveelheid. Balans en evenwicht zijn de sleutelwoorden. Door je bewust te zijn van lagom zet je al een eerste stap naar een evenwichtig leven.

Hygge

Gelukstip twee is een Deens woord dat staat voor gezelligheid en je op je gemak voelen. Bij Hygge gaan we voor het knusse samenzijn. Onder een dekentje, voor de open haard, met een kop thee of golden milk… Maar het gaat er ook om dat je dingen doet waar je van houdt. En samen met de mensen die je graag ziet. Je voelt je warm en geliefd. In deze warme cocon van veiligheid kom je volledig tot rust.

Ikigai

De bewoners van het Japanse Okinawa gaven jou al een tip in een vorige blog – ‘Sta elke dag op met een doel’ – met een ikigai! Meer bepaald wat is jouw reden van bestaan? Wat is de reden dat jij elke ochtend uit je bed rolt… Geen simpele vraag om op te antwoorden. Ikigai is het punt waar je passie, je missie, je beroep en je roeping elkaar kruisen.

Vraag jezelf eens af:ikigai

  • Waar je goed in bent
  • Waar je van houdt
  • Wat de wereld nodig heeft
  • En waar je voor betaald kan worden.

Het gezamenlijk punt is jouw ikigai.

Hopelijk kan jij dankzij Lagom, Hygge en Ikigai meer genieten van het leven. En van die kleine geluksmomenten!

Ken jij nog geluktips uit andere culturen? Deel ze dan gerust! 🙂

Veel liefs,

Selina

 

 

 

Grenzeloos Geluk