fbpx
Bewust naar een nieuw begin

Of hoe meer bewustzijn van jezelf kan leiden naar een nieuw begin.

Een rups transformeert naar een vlinder. Hiervoor komt de rups eerst tot zichzelf. Zijn eigen cocon in om zich te ontwikkelen naar een wondermooie vlinder. Van kruipend naar vliegend. Naar een nieuw begin!

Ook jij kan een vlinder worden!

Maar dan moet je net zoals de rups even in jouw cocon kruipen om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn. Meer bewustwording van jezelf kan al leiden naar jouw vlinder. Breng het onzichtbare naar de top van de ijsberg. ijsberg

Maar hoe doe je dat?

Kom uit je comfortzone

Daar ben ik weer! Die verdomte comfortzone houdt je meer tegen dan je zelf zou geloven. Denk maar aan dat stemmetje dat je steeds zegt dat je iets niet kan. Negeer het eens en spring het onbekende in. Want lef doet leven!

Volg je hart want dat klopt

Een evidentie. Maar het is niet altijd gemakkelijk om naar je hart te luisteren. Je rationele mind komt maar al te graag tussen in de weg die jouw hart volgt. Stel jezelf af en toe de vraag of je nog steeds jouw hart volgt.

Zelfliefde

Ha! Niets mooier dan de liefde voor jezelf. Hou van jezelf om:

  • Wie je bent
  • Wat je doet
  • Hoe je eruit ziet
  • en zoveel meer….

Kan je ’s morgens in de spiegel kijken en oprecht zeggen: ‘hey, ik zie jou graag!’?

Ga voor nieuwe inzichten

Inzicht krijgen in hoe je nu in het leven staat is belangrijk. Soms moeten de inzichten even broeien. Soms komen ze plots. Maar je kan ze altijd een duwtje in de rug geven. Je kan naar een coach gaan, een workshop volgen of een opleiding starten.

Do some yoga

Yoga is een oefening in bewustzijn. In de yogales leer je bewuster om te gaan met je lichaam en je ademhaling. Dit heeft dan weer een positief effect op je leven naast de yogamat. Je gaat bewuster om met je lichaam. Je maakt bewustere keuzes,…

Stel jezelf een doel voorop!

Bijvoorbeeld: je bent niet meer gelukkig in je job

  • Volg je hart
  • Ontdek jouw talenten
  • Heb het lef om naar een loopbaancoach te stappen

En schiet in actie! Ga actief op zoek naar de job die bij jou past.

Als je met zelfreflectie bezig bent, kan jouw omgeving veranderen. Misschien loopt je 20170824_161337relatie op de klippen. Leer je nieuwe mensen kennen en verander je van job.

En toch! Ga er voor!

Wanneer weet je dat jouw transformatie “volledig” is?

Een transformatie is nooit volledig rond. Zelfs op je sterfbed zal je jou nog afvragen of je alles uit het leven gehaald hebt.

Bewustwording maak je volledig zelf. Ik hoop jou met bovenstaande tips – die ik zelf heb mogen ervaren- een duwtje in jouw rug te kunnen geven.

Veel Liefs,

Selina

Bewust naar een nieuw begin