fbpx
Het lotuseffect

Kan je ook zo genieten van de geur van vers geplukte bloemen?

Ik alleszins wel!

De schoonheid van een bloem is onbeschrijfelijk

Toch ga ik het hier even proberen. En meer bepaald over de bloei van een lotusbloem.

Want een lotus is meer dan een bloem. Het is een symbool. Vooral in het Boeddhisme en Hindoeïsme heeft de lotus vele gezichten.

Groei van de ziel

Een lotusbloem aardt in modderige wateren maar groeit naar de zon toe. Naar het licht. Door een positieve kijk te hebben op het leven kan ook jij naar het licht groeien! Ook al woel je net zoals de lotus door woelige wateren. Het licht is er altijd aan de oppervlakte.

Zuiverheid

Alhoewel ze wortelen in een modderige grond blijven de bladeren vrij van vuiligheid. Dit noemen ze het zelfreinigend effect. Ook jij hebt een rugzakje dat je met jou meedraagt. Een ballast die aan je kleeft.

Ga eens naar een begraafplaats en probeer jouw rugzakje te begraven. Laat los wat je niet nodig hebt.

Pluk de dag

Elke avond sluit de lotus zijn bladeren. De volgende ochtend bij het eerste zonlicht openen ze weer. Geniet van elke nieuwe dag. Een dag heeft veel in petto. Het kan een nieuw begin zijn op verschillende vlakken. Sta hiervoor open. Aanvaard elke nieuwe dag als een nieuw begin.

Stel je voor dat je zou leven als een lotus? Hoe zou je leven er dan uit zien?

Veel liefs,

Selina

Het lotuseffect