fbpx
Energieke dag en rustige nacht

Ooit al eens moeilijk in slaap geraakt?

Of steeds op hetzelfde uur midden in de nacht wakker worden?

En de volgende ochtend met kleine oogjes uit bed?

Ja, hoor. Iedereen maakt het wel eens mee. Maar wist je ook dat je lichaam jou iets wil vertellen?

De Oosterse wijsheden weten het al langer dan vandaag. Ons lichaam is één brok energie. Vaak uit balans en ongecontroleerd. Dankzij de Chinese orgaanklok krijg je meer inzicht waar jouw onevenwichtigheid zich bevindt in het lichaam. De traditionele Chinese geneeskunde onderscheidt 12 meridianen of orgaansystemen in het lichaam. De energie van elk orgaan bereikt 2u per dag zijn hoogste niveau. Daarna neemt zijn energie af om 12u later op z’n zwakst te zijn. Bovendien zijn de meridianen verbonden aan verschillende emoties. De orgaanklok is gemaakt op de wintertijd. Tel tijdens de zomer dus 1u erbij.

orgaanklok

Hieronder enkele tips voor een energieke dag en een rustige nacht

1.       Laad je zelfvertrouwen op. Spuw af en toe je gal uit. Tussen 23u en 1u werkt je galblaas het sterkst.

2.       Geef je lever rust. De lever ontgift je lichaam niet alleen fysiek maar ook mentaal. Geef je lever tussen 1u en 3u voldoende tijd om te herstellen.

3.       Mediteer ’s morgens vroeg. Jouw ademhaling en longen werken het optimaalst tussen 3u en 5u.

4.       Ga elke dag voor een nieuwe start. Laat los wat je niet meer nodig hebt tussen 5u en 7u. Het moment dat je dikke darm het actiefst is.

5.       Ga voor een stevig ontbijt. Je maag kan jouw lekker ontbijt het best verteren tussen 7u en 9u. Veel moeilijker heeft ze het ’s avonds.

6.       Werk of studeer in de voormiddag. Na het ontbijt neemt je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen op en krijgt meer energie. Je kan je het best concentreren tussen 9u en 11u.

7.       Maak tijd voor sociale contacten op de middag. Je hart functioneert het optimaalst tijdens de lunchpauze. Ideaal om te verbinden met anderen.

8.       Beweging en routinetaken doe je na de middag. Ideaal opruimmomentje. Je dunne darm is het actiefst tussen 13u en 15u.

9.       Drink voldoende tegen de namiddagdip. Je blaas werkt het best tussen 15u en 17u.

10.   Eet een licht avondmaal. Op het einde van de dag nemen je nieren het over. Zij filteren het bloed en kunnen hierbij wel wat energie gebruiken.

11.   Ontspan ‘s avonds. Op het einde van de dag is de bloedsomloop en de verwarmer het actiefst. Die laatste helpt het evenwicht tussen de verschillende organen bewaren.

Ondersteun je meridianen door een bezoekje te brengen aan een acupunctuur.

Veel Liefs,

Selina

Energieke dag en rustige nacht