fbpx
Happiness Retreat

Ben jij ooit al eens op een retreat geweest?

Lekker ver weg? Of eerder dichtbij?

Vorig jaar ging ik voor de eerste keer op retreat naar Ibiza. Een week later. Bij mijn landing op Zaventem was mijn rugzak gevuld met hernieuwde energie, meer levenservaring en een hoop fantastische vrienden.

Geloof me. Zo’n retreat draagt bij aan jouw geluk! In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je nu (ja, nu!) een retreat moet boeken.

  1. Buiten je comfortzone

Op retreat gaan is best spannend! Je reist naar een verborgen bestemming. Wordt ondergedompeld in een vreemde cultuur. En je leert nieuwe mensen kennen.

Je treedt als het ware uit je comfortzone. En dat gaat niet altijd van een leien dakje. Alles buiten je comfortzone is onbekend. En dat roept angst op. Het spreekwoord onbekend is onbemind moet van ergens komen hé.

Probeer je open te stellen voor deze nieuwe ervaringen. Ervaar. Beleef. Geniet. Pas daarna kan je beminnen.

  1. Tijd voor jezelf

Het is altijd fijn om samen met een vriend (in) op retreat te gaan. Maar ik raad je aan om (alweer uit je comfortzone) deze ervaring alleen op te zoeken. Je bent even weg van al jouw verplichtingen. Werken, wassen, plassen, koken… je hoeft er allemaal even niet aan te denken. Je hebt tijd om terug tot jezelf te komen. Zoek opnieuw die connectie met jezelf.

  1. Vriendschappen

Tijdens een retreat leer je heel wat nieuwe retreatmensen kennen. Vaak zijn dit gelijkgezinden waar je snel mee connecteert. Je deelt ervaringen met elkaar. Ze geven je raad. Bieden een luisterend oor aan. Helpen jou reflecteren over jezelf. Je groeit naar elkaar toe. Toon hen respect. Heb een open houding. Geef ze vrijheid. En ja hoor, sterke vriendschapsbanden worden hier gecreëerd.

  1. Inzichten en inspiraties

Een retreat laat heel wat indrukken na. Die idyllische omgeving, geweldige ervaringen, nieuwe vriendschappen,… inspireren jou stuk voor stuk. Je denkt na over waar je nu in je leven staat. Doe ik mijn job nog met passie? Hoe zit mijn relatie? Haal ik nog energie uit mijn hobby’s? Allemaal levensvragen die vaak naar je toe komen tijdens een retreat. Deze nieuwe inzichten en inspiraties zetten je aan tot het nemen van besluiten.

  1. Boordevol Energie

Ohja, in een retreat moet niets maar mag alles. Even geen zin in yoga? Skip gerust een lesje. Wil je liever aan het zwembad liggen? Doe je bikini dan aan. Je doet waar je goesting in hebt. Laat het stressmannetje los. Laad je batterijen op. Bij thuiskomst ervaar je een herbronnen drive.

Op het internet vind je duizenden retreats. Gaande van Yoga tot Pilates. Detoxweken en stilteweekends. Van Bali tot de Ardennen. Klein beetje keuzestress?

Hoe kies je nu een retreat?

  • Zoek een organisatie die bij je past.
  • Zoek activiteiten die je interesse wekken.
  • Bekijk het programma
  • Kies een bestemming
  • En hup! Weg ben je!

Ikzelf ben in 2016 met Yoganic Moves naar Ibiza gegaan. Vergeet het feesteiland. Ontdek de mooie natuur. Het lekkere eten. De vriendelijke bewoners. En een hele hoop Yoga!

Binnen drie weken trek ik er weer op uit. Ik ben benieuwd welke energie ik nu terug mag meenemen. En psst er is nog plaats 😉

Veel Liefs,

Selina

Happiness Retreat