fbpx
Jouw drijfveer naar geluk op het werk

Ben jij gelukkig op het werk?

Sta je elke ochtend fluitend op?

Toch enige twijfel? Blijf zeker verder lezen!

Alles hangt af van jouw intrinsieke motivatie

Je wat?

Je motivatie vanuit jezelf om elke ochtend die wekker af te drukken en naar je werk te gaan. Dat heeft alles te maken met welke taken je de hele dag bezig bent. Want die activiteiten toveren een glimlach op je gezicht. Het drijft jou om je doel in de toekomst te behalen.

Of je nu boekhouder, zelfstandige, florist of leerkracht bent… Jouw drijfveer is belangrijk!

Als je intrinsiek gemotiveerd bent op je werk dan ben je:passion paycheck

  • Creatiever
  • Meer gefocust
  • Trotser op jezelf en je verwezenlijkingen
  • Meer betrokken met de organisatie
  • Zelfstandiger

Kortom je ervaart meer plezier!

Maar hoe kan jij jouw intrinsieke motivatie verhogen?

Flashback

Ga eens terug naar het moment dat je voor je job gekozen hebt. Waarom was dat juist? Waarom koos je voor die functie? En waarom voor die organisatie? Beeld je in dat je op dit moment voor jouw job zou solliciteren. Vind je diezelfde overtuigingen daarin terug?

Doelgericht

Stel voor jezelf duidelijke doelen op werkvlak. Welke competenties wil je nog ontwikkelen? In wat wil je sterker in je schoenen staan? Eens je weet welke richting je uit moet. Kan je een weg uitstippelen. Uiteraard veranderen deze doelen doorheen de tijd. Je interesses van 5 jaar geleden zijn niet altijd meer dezelfde. Een doel kan je gemakkelijk bijsturen. Je beslist er namelijk zelf over.

Zelfliefde

Geloof in jezelf! Want jouw werk is waardevol. Ook al benadrukt jouw baas niet altijd hoe kostbaar hij je vindt. Stiekem is hij wel trots op jou. Positieve feedback geven staat ook niet altijd hoog in zijn agenda. Ben jij leidinggevende? Doe dan morgen eens extra je best. Geef je team complimentjes.

Met de neus in dezelfde richting

Zorg ervoor dat je dezelfde missie en visie nastreeft van je werk. Intrinsieke motivatie kost dan veel minder energie. Bovendien hebben jullie er allebei baat bij. Als je lijnrecht tegenover elkaar staat, zijn de liedjes van korte duur. Ik moet soms opleiding geven aan nieuwe starters. Mijn intuïtie voelt dan meteen aan of iemand bij ons past. Het is vooral gek dat mijn buikgevoel vaak juist is.

Verbind je met anderen

Zoek je collega’s op. Fijne collega’s zorgen voor een toffe en betrouwbare werkplek. Je kan bij hen altijd terecht voor gelijk wat. Of zoals iemand ooit tegen me zei: collega’s zijn goud waard.

Ben je toch jouw drijfveer kwijt? Boek eens een sessie loopbaancoaching. Het helpt je inzicht geven in je vaardigheden en motivatie.

Veel liefs,

Selina

What ever you decide to do make sure it makes you happy

 

Jouw drijfveer naar geluk op het werk