fbpx
Inner Bliss traject

Alles is continue in verandering. Kijk maar eens hoe een virus de wereld op zijn kop heeft gezet. 2020 zal de geschiedenis ingaan als een heel ingrijpende verandering. En verandering is best wel angstig. Want dat wil zeggen dat je het vertrouwde moet achterlaten.

En dat vraagt veel van jou, als mens.

En toch ligt de sleutel om jou goed te voelen in de manier hoe jij omgaat met verandering. Jouw emotionele veerkracht. Iedereen kan ongemakken overkomen, maar het vermogen om je dan weer aan te passen is een waardevolle eigenschap.

In deze blog deel ik jou graag mijn inzicht over emotionele veerkracht. En dat, lieve jij, kan een lifechanger zijn.

In deze wereld van verandering is er één ding dat niet verandert.

Als je je concentreert op jouw ademhaling, merk je op dat deze opkomt en terugvalt. Als je je concentreert op jouw gedachten, merk je op dat deze komen en gaan. De zon en maan, komen en gaan. Eb en vloed,… Al wat komt is dynamisch en actief. Alles wat gaat is rustig en trekt zich terug.

In de traditionele chinese geneeskunde noemt men dit het yin & yang principe. Yin is rustig. Yang is actief. Je kent ongetwijfeld het yin-yang symbool. Maar weet je ook wat het betekent?

De witte kleur staat voor yang. De zwarte kleur staat voor yin. De golvende lijn staat voor de continue veranderende beweging waarin je leeft. En niets is volledig yin of volledig yang. Daarom staat in het yang gedeelte een witte vlek en in het witte gedeelte een zwarte vlek. Samen zorgen ze voor harmonie en evenwicht. Een vicieuze cirkel.

Alles maar dan ook alles om jou heen en in jou bestaat uit YIN en YANG. De seizoenen van de natuur, de processen in jouw lichaam, jouw karakter en de dingen in het dagelijks leven zoals de 24u in een dag en jouw menstruatiecyclus.

Dankzij het herkennen van yin en yang in mijn leven en mijn leven zo in te richten ervaar ik meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf. En dat brengt jou dichter bij jouw INNER BLISS. In de Inner Bliss cursus, die ik ontwikkelde, duiken we nog dieper in het yin-yang principe.

Weet jij hoe die balans nu is bij jou? Doe dan de INNER BLISS SCAN.

De sleutel om jou goed te voelen